Behandelvormen en werkwijze

Psychologenpraktijk Rose en van Daatselaar biedt kortdurende behandeling bij diverse klachten. Behandelingen zijn conform de GGZ Zorgstandaarden. Een zorgstandaard beschrijft in algemene termen vanuit het perspectief van de patiënt wat goede zorg en ondersteuning inhoudt voor mensen met een bepaalde psychische aandoening gedurende het gehele zorgproces. Een zorgstandaard geeft de (landelijke) norm waar multidisciplinaire, integrale zorg bij psychische aandoeningen aan moet voldoen. Cliëntversies van deze zorgstandaarden kunt u lezen op www.thuisarts.nl

Voorbeelden van klachten waarvoor u bij ons terecht kunt zijn:
Angst- en paniekaanvallen
Depressieve klachten
Onzekerheid
Traumatische ervaringen
Piekeren
Stress- en spanningsklachten
Burn Out
Rouwverwerking
Problemen met aanpassing aan ingrijpende veranderingen in het leven.

In de intakefase inventariseren wij samen met u de problemen. We proberen een beeld te krijgen van de factoren die het probleem veroorzaken en/of in stand houden. Eventueel, indien gewenst, kan een naaste worden gevraagd om mee te komen naar een gesprek. Vervolgens stellen we een behandelplan op waarin we het doel van de behandeling aangeven. Ook wordt besproken welke behandelvorm(en) we kiezen en wat de te verwachte behandelduur is.

De meest gebruikte behandelvormen waarmee wij werken zijn:
Cognitieve Gedragstherapie
EMDR( traumabehandeling)
Schematherapie (toegepast op de basis GGZ)
Oplossingsgerichte therapie
E-Health ( online behandelmodules)

Niet alle hulpvragen worden vergoed door uw zorgverzekeraar.
Als u psychische hulp nodig heeft moet u dit eerst met uw huisarts bespreken.
Hij of zij maakt dan een inschatting of u bij de GZ-psycholoog (Basis GGZ), bij de specialistische GGZ of bij de praktijkondersteuner van de huisarts terecht kunt voor uw problemen.
Zo worden relatieproblemen, werkgerelateerde problemen en verwerkingsproblemen, zoals verlies en werkeloosheid, niet meer vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wilt u voor deze problemen toch behandeld worden binnen onze praktijk dan kan dat tegen ons tarief van €90 per sessie. Uw zorgverzekeraar vergoedt dan niets. Bij werkgerelateerde klachten kunt u wellicht met uw werkgever overleggen of deze zorg wil dragen voor de kosten.

Privacystatement

Klik hier om ons privacystatement te lezen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.